Beatlesfestival på Beitostølen 14. - 16. OKTOBER 2016

Beatlesfestivalen

Beatlesfestivalen 2016

Da er det klart: I år (som i 1989) blir det besøk av ikke bare en - men to Beatlesmedlemmer til Norge. Og det er de samme to som den gang. Paul McCartney ga for første gang en konsert utenfor østlandet når han spilte på Koengen i Bergen 24. juni.

I tillegg kommer nå Pete Best og hans band, de er klare for årets Beatlesfestival på Beitostølen 14. - 16. oktober!

Norge var faktisk tidlig ute med å få besøk av Pete Best, da han opptrådte på Oppsalmessen i 1989, dette var nemlig samme år som han pensjonerte seg som kommuneansatt i Liverpool og begynte i show business igjen. Pete spilte trommer for Beatles fra de startet som profesjonelle musikere i august 1960 i Hamburg, og han var med dem i to år inntil han fikk sparken og ble erstattet av Ringo Starr i august 1962. Nå kommer han til Beitostølen både for å fortelle om Beatlesperioden, svare på spørsmål og spille med bandet sitt.

Som de to foregående årene blir trubaduren Gary Owen, den levende Beatlesjukeboksen å finne i flere sammenhenger under festivalen. En annen gjenganger er Ola Furu, som også i år har plukket sammen et nennsomt utvalg objekter fra egen samling, som det er lov å beundre, ta og føle på. Det blir også platesalg av samleobjekter med Beatles og som soloartister. Har du noe å bytte med så ta med! Ola vil også kunne hjelpe deg med å verdivurdere dine samleobjekter.

Også i år vil Finn Bjelke ha ansvaret for Beatlesquizzen, og hans makker i Herreavdelingen Yan Friis tar også turen til fjells.

Les mer om artistene og se årets program her.


Beatlesfestivalen 2015

Beatlesfestivalen 2015 gikk av stabelen 16-18 oktober, og vi er stolte av at dette er den tiende Beatlesfestivalen på rad!

Festivalen feiret året 1965 og vi markerte også at John Lennon ville ha fylt 75 år den 9. oktober 2015.

Artistene som deltok var Tor Endresen med band, Gamasamas og Gary Owen. Vi hadde Beatlesquiz ute på solterrassen i regi av Finn Bjelke, og Yan Friis holdt foredrag. Det var også paneldebatt om Beatles' rolle i samfunnet om tyve år. I tillegg var det salg av Beatlesplater og platesamler Ola Furu stilte ut klenodier fra samlingen

 

Pakk koffertene og kom!

 
 
Beitostølen i dag:


 

Beitostølen

Beitostølen

Beitostølen er et tettsted og turistsenter i Øystre Slidre kommune i Oppland. Tettstedet ligger 900 meter over havet og var opprinnelig ei setergrend. I moderne tid er det er det flere hoteller her og stor hyttebebyggelse, i tillegg til butikker, restauranter og andre servicetilbud. Beitostølen er kjent som vintersportssted med alpinbakker både ved Beitostølen sentrum og i Raudalen, samt langrennsløyper på totalt 320 kilometer. Men Beitostølen har fire fengende årstider, som alle er sjarmerende på sitt vis.

På høsten kan man oppleve alle de fine fargene som hører årstiden til, og det er like mye å oppleve enten man foretrekker turer i fjell eller skog, eller kanskje heller alle de moderne fasilitetene som høyfjellshotellene har å tilby. I høstsesongen arrangeres Dylanfestival og Beatlesfestival. Området er ypperlig for barnefamilier, ettersom alt ligger innen gangavstand på samme område.

Fra 2004 har sesongåpningen i langrenn, tidvis med status som verdenscuprenn, blitt arrangert her, samt tidlig løp i skiskyting. I november hvert år arrangerer Øystre Slidre IL Beitosprinten.

På grunn av den nære beliggenheten til Jotunheimen er Beitostølen blant de mest snøsikre vintersportstedene i Europa. Skisesongen strekker seg normalt fra november til april, og mange av arrangørene av verdenscup eller norgescup i langrenn, kombinert og skiskyting har Beitostølen som reservearena dersom opprinnelig arrangørsted opplever snømangel. Her ligger Beitostølen Helsesportsenter, en rehabiliteringsinstitusjon for funksjonshemmede. Ridderrennet, et skirenn for funksjonshemmede, avholdes på Beitostølen hvert år.

The Beatles

The Beatles

The Beatles var et engelsk rockeband fra Liverpool som ble dannet i 1959/1960. Bandet bestod av James Paul McCartney, John Winston Lennon, George Harrison og Ringo Starr (Richard Starkey). De debuterte på plate i 1962 med singelen «Love Me Do» som hadde moderat suksess. Det store gjennombruddet i Storbritannia kom i 1963 med gruppens andre singel, «Please Please Me», som gikk til topps på de engelske hitlistene. Gjennombruddet i De forente stater kom i februar 1964, med singelen «I Want to Hold Your Hand».

Gruppen forble en av de fremste populærmusikkgruppene gjennom hele 1960-tallet, frem til den ble offisielt oppløst i 1970. De hadde da dominert hitlistene og musikkbransjen på begge sider av Atlanteren gjennom hele karrieren.

De påvirket etterkrigstidens babyboom-generasjon i Storbritannia, De forente stater og mange andre land i 1960-årene. De er utvilsomt den mest populære gruppen i rockehistorien, med over 1 milliard solgte plater verden over.

Selv om de helt i begynnelsen var kjent for en variant av lett popmusikk som ble kalt merseybeat, ble deres senere verker mottatt med en popularitet og kritisk hyllest som kanskje overgår alt i det 20. århundre. De ble mer enn kun plateartister, og påvirket moter og kultur, med ringvirkninger til film og politisk aktivisme. De oppnådde en ikonstatus som ga dem enorm påvirkningskraft.

kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD to HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron www, webdesign,